In luna dedicata efortului medicilor si femeilor din intreaga lume de a combate teribila maladie, cercetatorii vin cu sugestii alimentare si obiceiuri sanatoase care incluse in dieta zilnica, pot scadea riscul de imbolnavire.
Cafeaua noastra cea de toate zilele este printre primele la capitolul „laude” cand vine vorba despre reducerea riscului de cancer. Cercetatorii suedezi au descoperit ca femeile care beau 5 cesti de cafea pe zi au un risc cu 57 la suta mai scazut de a dezvolta o forma agresiva de cancer de san dacat persoanele care consuma mai putin de o ceasca pe zi.
Patrunjelul este si el printre recomandarile de top datorita unei substante pe care o contine, apigenina, si care poate stopa dezvoltarea si multiplicarea celulelor maligne. Cercetatorii americani de la Universitatea din Missouri il recomanda in salate, alaturi de telina, o alta sursa de apigenina.
Scaderea cantitatii de carbohidrati in dieta reprezinta un alta masura care poate reduce riscul de cancer. Conform unui studiu publicat in revista Cancer Research, scaderea consumului de carbohidrati pana la o pondere de 15 la suta in dieta si cresterea consumului de proteine la 60 la suta priveaza celulelele maligne de glucoza si insulina de care au nevoie ca sa se dezvolte.
Citeste si: Mancati fibre ca sa preveniti cancerul de san