Ce poate fi mai simplu decat sa mesteci niste guma dupa te-ai cufundat in prajituri si alte bunatati si sa-ti suprimi apetitul pentru cateva ore bune dupa dezmatul culinar? Americanii lucreaza deja la solutia-minune.
Totul a pornit de la ideea chimistului Robert Doyle de la Universitatea Syracuse din New York. Echipa de cercetatori condusa de acesta a lucrat ani de-a randul la un studiu care a demonstrat ca hormonul care controleaza apetitul poate ajunge in circulatia sanguina dupa ce a fost ingerat pe cale orala.
Este vorba despre PYY, hormonul care se elibereaza in sange in timp ce mancam sau dupa ce facem sport. Instalarea senzatii de satietate este conditionata de cantitatea acestui hormon din sange, iar medicii au observat ca persoanele obeze au un nivel scazut de PYY. Ulterior, administrarea intravenoasa a hormonului a avut drept efect scaderea cantitatii de calorii consumate.
In urma cu cativa ani, la inceputul, studiului, principala provocare a expertilor americani a fost sa descopere o metoda prin care acest hormon care scade apetitul sa poata trece in intestine si apoi in sange fara sa fie distrus de acizii din stomac. Astfel, specialistii au observat ca vitamina B12 poate fi un bun vehicul pentru acest hormon, pentru ca rezista bine in tubul digestiv.
Acum, chimistului Robert Doyle, impreuna cu echipa, studiaza posibilitatea ca aceasta combinatie de hormoni cu vitamina B12 sa fie integrata intr-o guma de mestecata sau o tableta intocmai celor cu nicotina. Astfel, combaterea apetitului exagerat ar putea deveni o chestiune de ore.
„Persoanele pofiticioase ar trebui sa mestece guma dupa o masa echilibrata. 3 sau 4 ore mai tarziu, aceasta ar putea tine apetitul exagerat sub control pe masura ce se apropie momentul urmatoarei mese” a declarat chimistului Robert Doyle.
Daca rezultatele cercetarii se vor sustine, afacerea gumei de slabit ar putea fi una mai mult decat infloritoare, cu profituri grase 🙂
Citeste si: In lipsa periutei de dinti, guma de mestecat fara zahar ne protejeaza de carii