Daca incluzi ciocolata intr-un plan de slabire, faci o alegere inteleapta, sustin nutritionistii americani. Si nu doar pierderea in centimetri are legatura cu minumea numita ciocolata neagra, ci si faptul ca acele cateva patratele delicioase inhiba pofta pentru alte alimente sarate sau dulci.
Cercetarile s-au bazat in principal pe modul in care extrasul de cacao influenteaza activitatea enzimelor care digera grasimi si carbohidrati. Daca in principal antioxidantii din ciocolata blocheaza absorbtia prin tractul digestiv in sange a grasimilor, mai exista si alte motive de bucurie. Ciocolata neagra are efecte benefice asupra tensiunii arteriale, contribuie la cresterea colesterolului bun – HDL, imbunatateste starea de spirit.
Feniletilamina se gaseste si in ciocolata si induce o stare de euforie asemanatoare cu cea din timpul preludiului. Nu-i de mirare ca ciocolata are asa mare priza la public. Cine nu pofteste la o ciocolata intreaga? Ideal ar fi sa nu se exagereze cu privire la numarul patratelelor de ciocolata. Formula optima este de 2 patrate mari sau 4 patratele mici in fiecare zi dintr-o ciocolata cu minimum 70% cacao.
Trufele de ciocolata reprezinta o alternativa delicioasa, mai ales daca sunt asezonate cu alte ingrediente ce echilibreaza metabolismul, cum ar fi ceai verde, otet balsamic sau condimentele.