Mancati grasimi dar nu va ingrasati? Aflati aici de ce!

Exista doua tipuri de grasim, ne explica celebrul dietetician FoxNews, Tanya Zuckerbrot. La fel ca si colesterolul, exista grasimi bune si grasimi rele. Iar organismul nu poate functiona in lipsa grasimilor sanatoase.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mancati grasimi dar nu va ingrasati? Aflati aici de ce!

Exista persoane care consuma frecvent alimente bogate in grasimi, insa nu au probleme cu greutatea. Nu sufera de nici o afectiune care impiedica organismul sa asimileze grasimile. Atunci, care sa fie explicatia?

Ei bine, exista doua tipuri de grasim, ne explica celebrul dietetician FoxNews, Tanya Zuckerbrot. La fel ca si colesterolul, exista grasimi bune (brune) si grasimi rele (albe). Iar organismul nu poate functiona in lipsa grasimilor sanatoase. Acestea sunt si cele care nu se depun sub forma de colacei. Cele nesanatoase insa sunt cele care ne confera acel aspect… impanat.

Grasimile saturate se gasesc in alimente de origine animala, precum carnea, ouale si produsele lactate. Despre ele se stie ca cresc nivelul nivelului colesterolului rau in organism, prin urmare nu sunt sanatoase.

Grasimile trans provin din grasimi hidrogenate, precum margarina, snaksuri, chipsuri, in general alimente inalt procesate. Acest tip de grasime nu doar ca ridica nivelul coesterlului rau, insa il scade pe cel bun.

Grasimile polinesaturate reduc nivelul colesterolului rau si se gasesc in somon.

Grasimile mononesaturate nu doar ca reduc nivelul colesterolului rau, insa il cresc pe cel al colesterolului bun. Acestea se gasesc in uleiul de masline, nuci.

Este important sa reduceti consumul de grasimi nesanatoase si sa il cresteti pe cel al grasimilor sanatoase. Acestea din urma ajuta organismul sa absoarba vitaminele si mineralele din alimente si sa beneficieze la maximum de ele.

Citeste si: Misterele grasimii b(r)une

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult