Există machiaje atât de speciale pe care am vrea să le imprimăm pur şi simplu în piele. Mai ales dacă ziua a fost una memorabilă! Paradoxal, dacă vrem să avem parte şi de alte transformări reuşite trebuie să le îndepărtăm.
Însă le putem păstra în suflet! De fapt, despre puterea de reinventare este vorba… Make-up artiştii din toată lumea sunt de acord cel puţin în privinţa unui aspect: indiferent de cât de talentaţi sunt ei sau de cât de frumoase sunt trăsăturile ori de calitative produsele de make-up, fără un ten sănătos nu se pot face minuni.
Iar pentru asta trebuie să acordăm demachierii ce este al demachierii: o medalie de aur. Deşi a fost mulţi ani nelipsită din casele românilor şi folosită pentru multe operaţiuni, specialiştii în frumuseţe nu recomandă bătrâna vată pentru îndepărtarea produselor de make-up, ci dischetele din bumbac. Alegeţi-le pe cele de calitate, îmbibaţi-le cu demachiant şi atingeţi uşor faţa, fără a o agresa.
Multe femei nu respectă acest lucru. Chiar şi demachiantul trebuie ales în funcţie de tipul pielii, probleme ale tenului, sensibilitate, vârstă şi persistenţa produselor de machiaj. Cereţi în farmacii sau magazine specializate testere! Păstraţi-l pe cel mai eficient, tolerat şi potrivit nevoilor voastre.
Îndepărtaţi întâi fardul de pleoape începând din colţul intern spre colţul extern şi apoi mascara. “Demascarea” buzelor trebuie să înceapă din colţurile gurii spre mijloc.
Curăţarea feţei poate începe din zona nasului cu mişcări circulare spre pomeţi. Foarte important, toate mişcările pe care le faceţi asupra feţei atât când îndepărtaţi machiajul, cât şi atunci când aplicaţi crema trebuie să fie de jos în sus, pentru a nu încuraja lăsarea conturului feţei.