Sunteţi atente la tot ce mâncaţi, număraţi în permanenţă caloriile şi alegeţi mereu variantele alimentare care vi se par mai sănătoase, însă kilogramele în plus se încăpăţânează să se ţină scai de voi? Există câteva motive care nu v-ar fi dat de gândit până acum!
Dieteticienii atrag atenţia, în primul rând, asupra capcanelor micului dejun. Mergând pe principiul conform căruia dimineaţa se mănâncă regeşte, iar seara se ciuguleşte, multe dintre noi ne burduşim bine farfuriile dimineaţa, fără să mai ţinem cont de ce urmează să ne ajungă în stomac. Doar e dimineaţă şi avem nevoie de energie!
Specialiştii de la University of Alabama at Birmingham au descoperit recent că un mic dejun în care mai mult de 43% înseamnă carbohidraţi duce la acumularea de kilograme în plus. Sub 43% carbohidraţi, meniul ne satură suficient, neafectând nici foarte mult nivelul glicemiei. Renunţaţi la clătite, croissante şi cornuri uriaşe! Micul dejun ideal este constituit în cea mai mare parte din proteine, ouăle fiind, în acest sens, ideale.
Prea multă sare
Tot oamenii de ştiinţă sunt cei care ne atrag atenţia asupra faptului că sarea are un efect similar opiaceelor, provocând un soi de dependenţă. O echipă de cercetători din Florida a observat că persoanele dependente de substanţe narcotice, odată ce au renunţat la acestea au început să consume alimente foarte sărate. Se pare că sarea nu conferă alimentelor un gust mai delicios, ci ne face să ne simţim mai bine. Mai mult decât atât, participanţii la un studiu s-au îngrăşat vizibil după ce au crescut consumul de sare.
Citeşte şi: Nu slăbeşti? Iată de ce!