Tenul sensibil – ce faci dacă nu-ţi place ce vezi în oglindă?

Senzaţie de uscăciune a pielii, mâncărime? Dacă vă confruntaţi cu aceste simptome, cel mai probabil pielea este una sensibilă. În aceste condiţii, ritualul zilnic de îngrijire trebuie să fie cu totul special.
  • Publicat:
Tenul sensibil - ce faci dacă nu-ţi place ce vezi în oglindă?

Senzaţie de uscăciune a pielii, mâncărime? Dacă vă confruntaţi cu  aceste simptome, cel mai probabil pielea este una sensibilă. În aceste condiţii, ritualul zilnic de îngrijire trebuie să fie cu totul special.

Tenul sensibil impune cele mai importante şi mai eficiente măsuri de îngrijire. Dar cum vă daţi seama că aveţi un astfel de tip de ten? Acesta are particularitatea de a reacţiona rapid şi mai puternic decât o piele perfect normală la diferiţi factori de mediu sau la factori interni. Este vorba de frig, căldură, poluare, dar şi de stres, oboseală, emoţii. Şi să nu uităm de alimentaţie şi de fumat, care influenţează substanţial calitatea tegumentelor

Care sunt simptomele?

În condiţiile în care apare o agresiune, e imposibil ca aceasta să nu fie resimţită de către piele. Poate apărea senzaţia de întindere a pielii, puteţi simţi, de asemenea, înţepături sau arsuri. Se observă şi uscăciunea accentuată a pielii, roşeaţa difuză, descuamarea fină a tegumentelor. În aceste situaţii, dermatologul este cel care exclude alte afecţiuni cutanate şi dă diagnosticul de piele sensibilă.

Cum vă îngrijiţi pielea sensibilă?

În primul rând, aveţi nevoie zilnic de produse special create pentru tipul vostru de piele. Acestea sunt hipoalergenice, fără coloranţi şi fără parabeni. În privinţa tenului, respectaţi zilnic un ritual de îngrijire. Se curăţă cu blândeţe, cu un produs care conţine ingrediente cu efect reparator şi calmant.

Ulterior, pe faţă se pulverizează apă special creată pentru pielea cu probleme, care ulterior se tamponează. La final, specialiştii recomandă o cremă cu efect puternic antioxidant, remineralizant şi care oferă energie celulelor.

Cum creşte gradul de toleranţă a tenului?

 

Pe lângă ritualul zilnic de îngrijire, specialiştii recomandă produse care măresc gradul de toleranţă a pielii la factorii de mediu sau la cei interni. La ora actuală, e demonstrat faptul că folosirea cu regularitate a unei măşti cosmetice cu argilă duce la creşterea gradului de toleranţă al pielii. Motivele? Argila prezintă acţiune antitoxică şi putere de absorbţie.

Acest element potenţează forţele de apărare ale organismului şi este un excelent antiseptic, bactericid, dezinfectant şi cicatrizant. Pentru tenul sensibil, acest element din pământ poate acţiona eficient împreună cu  extractul de goji, cu puternice efecte de energizare a pielii. Mai mult, amestecul creşte nivelul dermei de hidroxiprolină, ceea ce determină o mărire a sintezei de colagen.

Goji este cunoscut ca fiind cel mai puternic fruct cu beneficii antiaging din lume. Pe lângă proprietăţile antioxidante, are o mare putere de protecţie celulară, este tonic şi tratează inflamaţiile. Fructele goji sunt fructe de pădure cu un conţinut de excepţie în macro şi micronutrienţi, valorificate de medicina tradiţională chineză de aproape 2.000 de ani. 

 

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Laura Cosoi şi pasiunea pentru frumos
Laura Cosoi şi pasiunea pentru frumos