Începând cu luna mai, femeile bolnave de cancer pot beneficia de suport psihologic, emoţional, informaţional, ca în orice altă ţară civilizată. Grupul de Suport pentru Femeile Bolnave de Cancer, iniţiat de Prof. Univ. Dr. Elisabeta Stănciulescu, s-a lansat pentru a veni în ajutorul femeilor suspectate sau diagnosticate cu un cancer mamar sau ginecologic, precum şi în ajutorul membrilor familiilor acestora.
„Ne-am dorit să organizam un asemenea Grup de Suport deoarece studiile ştiinţifice au demonstrat că participarea la 6-8 întâlniri ale unui grup de suport poate contribui semnificativ la o informare mai corectă, la un echilibru psihologic mai bun, la descoperirea şi învăţarea unor strategii practice de a face faţă întrebărilor, temerilor, slăbiciunilor, descurajării sau durerilor, iar efectele pozitive durează după aceea până la un an”, a declarar dr. Elena Claudia Teodorescu, managerul unui centru medical din Bucuresti.
Prof. Univ. Dr. Elisabeta Stănciulescu afirmă că „cele mai bune rezultate le obţin persoanele care participă activ, motivat, cu încredere, iar unele studii arată că în aceste cazuri grupurile pot contribui chiar şi la prelungirea duratei vieţii.”
Beneficiile participării:
Dacă nu te confrunţi tu direct cu boala, ci o persoană apropiată, poţi învăţa cum să-i fii alături, cum să o susţii, să o încurajezi, să o ajuţi. Participarea este gratuită, iar prima întâlnire va avea loc în data de 24 Mai 2012, ora 18.00 şi va dura aproximativ o oră şi jumatate.
Întâlnirile se vor organiza la sediul Donna Medical, unde se fac si programarile. Activităţile vor fi conduse de prof. univ. dr. Elisabeta Stănciulescu. Pe parcurs, vor fi invitati şi medici cu competenţe în diagnosticul şi tratamentul cancerului de sân şi ginecologic, pentru a oferi informaţii de specialitate, precum şi psihologi specializaţi.
Citeşte şi: 30 mai, ziua consultaţiilor gratuite pentru prevenirea şi tratarea afecţiunilor dermatologice
Cancerul mamar recidivant va putea fi prevenit printr-o analiză de sânge revoluţionară
Ce legătură are înălţimea cu cancerul ovarian?