Grădina zoologică, versiunea de vacanţă

Vreţi o vacanţă de neuitat pentru cel mic? Nu vă recomandăm să ajungeţi la Disneyland, deoarece veţi sta la nişte cozi imense. Dar puteţi să vedeţi parcuri zoologice de excepţie, potrivite pentru vârsta şcolară şi preşcolară.
  • Publicat:
Grădina zoologică, versiunea de vacanţă

Vreţi o vacanţă de neuitat pentru cel mic? Nu vă recomandăm să ajungeţi la Disneyland, deoarece veţi sta la nişte cozi imense. Dar puteţi să vedeţi parcuri zoologice de excepţie, potrivite pentru vârsta şcolară şi preşcolară. Vă veţi bucura de animale rare, care trăiesc în condiţii excelente. Iată cele mai frumoase grădini din Europa!

Nu ştiţi unde să ajungeţi cu cel mic în timpul vacanţei? Dacă îi plănuiţi o călătorie educativă, alegeţi locaţii de cinci stele din Europa unde poate admira cele mai frumoase animale de pe planetă. În plus, condiţiile în care sunt ţinute animalele, nu îi vor sugera şcolarului sau preşcolarului că animalele suferă.

Dacă însă observaţi din întâmplare exemplare care stau în materii fecale sau în mâncare, cel mai bine este să ocoliţi zona. Altfel, îi puteţi provoca inclusiv coşmaruri. Aşadar, să trecem în revistă, de la Est spre Vest, lista minunăţiilor zoo ale Europei.

În Moscova, pentru tigrii siberieni

Cea mai estică locaţie care merită vizitată se găseşte în Moscova. Grădina zoologică are mai mult de 21 de hectare, spaţiu destinat propriu-zis animalelor. Există peste de 900 de specii şi peste 8.000 de exemplare. Grădina este celebră prin faptul că are populaţii mari de tigri siberieni şi leoparzi de Amur, specii pe cale de dispariţie.

Budapesta, 2 în 1

Chiar dacă nu e înscrisă în marile grădini zoologice ale lumii, grădina zoologică a vecinilor maghiari este şi ea o minunăţie. Se află într-un parc botanic, aşa că veţi vedea şi mare parte din speciile de plante din lume. Copiii vor admira de aproape, sub supravegherea unui angajat, inclusiv elefanţi şi chiar le pot da de mâncare. Serviciul este însă contra cost! Iar peste tot în incintă găsiţi delicii culinare atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici.

La Roma, fără garduri

Dacă ajungeţi la Roma, vizitaţi toate minunăţiile antice, dar nu rataţi un loc plin de animăluţe care vă oferă la pachet şi distracţie. Se întinde pe o suprafaţă de peste 12 hectare şi a fost ridicat în nordul cartierului Villa Borghese. Animalele nu sunt ţinute în cuşti, ci în spaţii foarte largi, despărţite de aleile vizitatorilor cu ajutorul unor şanţuri adânci. O specie aflată pe cale de dispariţie pe care o deţine această grădină zoologică este ţestoasa din specia Kleinmann.

Cu trenul şi vaporul printre animale

Tot în Vest, Madridul vă oferă o grădină zoologică superbă, alături de un aquaparc. Locaţia are o suprafaţă de peste 20 de hectare şi este compusă dintr-o grădină zoologică, un colţ al puilor de animale, un acvariu, un delfinariu şi o zonă dedicată păsărilor. În interiorul grădinii, puteţi mânca la restaurant sau vă puteţi plimba cu vaporaşul sau cu trenul. Vă veţi delecta copilul cu cea mai mare populaţie de urşi Panda din Europa.

La Paris, pentru fazani exotici

Grădina zoologică din capitala francezilor se află într-un proces continuu de modernizare, de mai bine de 100 de ani. Este un spaţiu imens, care se laudă în primul rând cu populaţia de păsări răpitoare. De asemenea, puteţi vedea exemplare spectaculoase de fazani exotici în spaţiile generoase pe care le aveţi de vizitat.

Perla zoo din Europa se află la Praga

Praga este un oraş din Europa pe care oricum nu trebuie să-l rataţi. Grădina zoologică din acest loc devine exemplu viu despre ceea ce înseamnă libertate. Animalele zburdă la propriu şi, din acest motiv, e cea mai potrivită pentru un copil. Pe 45 de hectare se află peste 4.500 de animale.

Aici puteţi admira caii sălbatici mongoli (este singurul loc din Europa unde se găsesc). Şi tot aici apar pe lume, prin inseminare artificială, exemplare din specii pe cale de dispariţie. Locaţia se clasează printre primele 10 din lume.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Cum să-ţi faci o casă răcoroasă?
Cum să-ţi faci o casă răcoroasă?