Oana Cuzino răspunde cititorilor: problemele unghiilor, greutatea şi sănătatea bebeluşilor

În fiecare lună, Oana Cuzino răspunde cititorilor revistei care ne trimit la redacţie întrebările lor. În iunie, unghiile vineţii, lipoliza prin criogenare, teama de spital, problemele digestive, greutatea şi nasul înfundat a bebeluşi sunt problemele care au primit răspuns.
  • Publicat:
Oana Cuzino răspunde cititorilor: problemele unghiilor, greutatea şi sănătatea bebeluşilor

În fiecare lună, Oana Cuzino răspunde cititorilor revistei care ne trimit la redacţie întrebările lor. În iunie, unghiile vineţii, lipoliza prin criogenare, teama de spital, problemele digestive, greutatea şi nasul înfundat a bebeluşi sunt problemele care au primit răspuns.

Unghii vineţii

„În urmă cu o lună, unghiile degetelor mari de la picioare au căpătat o coloraţie roşu-vineţiu şi s-au bombat puţin. Nu m-am lovit, nu mă dor. Nu sufăr de nici o afecţiune, nu fumez, am 58 de ani. Despre ce credeţi că ar putea fi vorba? Ce investigaţii, analize îmi puteţi recomanda?”

Nu îmi semnalaţi şi alte modificări la nivelul gambelor, articulaţiilor gleznei, genunchilor, dureri… Trebuie evaluată circulaţia sanguină la nivel periferic. Părerea mea este să mergeţi la un flebolog pentru consult clinic şi efectuarea unei ecografii Doppler.

Lipoliza prin criogenie

„Câte şedinţe sunt necesare pentru a topi grăsimea prin criogenie şi care este costul? Câtă grăsime se topeşte la o şedinţă?”

Un strat a cărei grosime variază de la câteva zeci de milimetri până la 1-2 centimetri, depinde şi de localizare. Costurile diferă de la un centru la altul, dar sunt de ordinul a câteva sute de euro per şedinţă.

Teama de spital şi probleme digestive

„Fetiţa mea are 8 luni şi face 3 scaune moi, păstoase pe zi. Am încercat cu Smecta, Hidrasec şi i-am dat ceai de mentă, morcov şi orez fiert, covrigi. Însă, nu se reglează scaunul. Evident, nu aş vrea să ajung cu ea la spital, ce aş mai putea face?”
 
Fetiţa trebuie văzută de un medic gastroenterolog pentru evaluare şi consult, întrucât există o serie de disfuncţii sau intoleranţe care se manifestă aşa. Teama dumneavoastră de spital nu trebuie să priveze copilul de un diagnostic precis, însoţit de recomandări terapeutice adecvate.

Nas înfundat la bebeluş

„Am o fetiţă de 7 săptămâni şi de la 2 săptămâni ne confruntăm cu o problemă: nas înfundat. Curăţăm de “n” ori pe zi cu ser şi aspirăm, dar tot degeaba. O zi e mai bine după care problema iar revine. Am folosit Vibrocil 1 picătură pe zi, dar problema persistă. Am făcut o analiză locală şi i-a ieşit stafilococ aureus.

Doctorul de familie ne-a dat picături de gentamicină 2 picături de 3 ori pe zi, o săptămână. A terminat tratamentul, dar când este mai bine, când nu. La plămâni nu are nimic, roşu în gât nu are, febră nu face! Am stat cu ea în baie în aburi şi tot degeaba. Toate au mers o zi sau două. Ce se poate face? Credeţi că e ceva grav?”

Cu siguranţă, prezenţa infecţiei la micuţă a generat o inflamaţie puternică, iar doar administrarea topică poate că nu a rezolvat problema. Trebuie repetată cultura, plus supravegheată posibilitatea prezenţei infecţiei la nivel faringian. Continuaţi în paralel cu măsuri igieno-dietetice, aburi reci, aromoterapie cu ulei de mentol şi eucalipt şi solicitaţi medicului varianta efectuării unor aerosoli cu mască.

Vreau să iau în greutate

„Mă numesc Iosif, am 22 de ani,1,83 m şi 65 kg… Am făcut analizele şi mi-au spus că am o bacterie. Am luat tratament şi nu se vede nimic, nici un rezultat. Parcă scad mai rău… Când aveam 10 ani eram grăsuţ, adică vreau să spun că nu sunt aşa slab de mic. Cum aş putea să îmi revin? Doresc din tot sufletul să mă ajutaţi!”

Mergi la un nutriţionist pentru evaluarea detaliată a sistemului digestiv. Poate că prezinţi o intoleranţă, o disfuncţionalitate metabolică. În numărul prezent găseşti şi un articol cu privire la suplimentele enzimatice, care ajută la reglarea metabolică, mărind absorbţia nutrienţilor de calitate şi un articol despre depistarea intoleranţelor alimentare. Încearcă să consumi mai multe proteine, fă sport şi bucură-te de vară!

Citeşte şi: Alergia solară şi vorbirea la copii

Durerile musculare şi suplimentele alimentare

Analizele genetice în sarcină şi naşterea după o cezariană

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult