E mai puţin probabil ca micuţul să contracteze un virus respirator în această perioadă. Cu toate aceastea, în plină vară, există multe alte pericole în privinţa microorganismelor care pot afecta copiii. Aşadar, iată regulile de bază pentru igiena celor mici.
Prima recomandare estivală priveşte alimentaţia: în această perioadă, evitaţi să oferiţi copiilor produsele din restaurantele cu autoservire, care conţin carne, ouă, lactate.
Un alt sfat se referă la mânuţele celor mici: acestea se spală ori de câte ori intră în contact cu alimentele. În cazul copiilor foarte mici care îşi duc mâna la gură, igiena tegumentelor ar trebui să fie şi mai riguroasă. Vorbim însă despre o piele extrem de sensibilă care, în felul acesta, se poate deshidrata rapid.
Iată motivul pentru care, imediat după spălare, pielea celor mici se dă cu creme speciale care au marele avantaj de a intra aproape instantaneu în tegumente. Pe de altă parte, vara este anotimpul în care şi cei mici transpiră mult.
Aşadar duşul de seară devine obligatoriu deoarece transpiraţia menţine mediul favorabil pentru dezvoltarea excesivă a bacteriilor. Insistaţi pe zonele în care pielea se pliază – e vorba de gât, axilă, zona inghinală, spatele genunchiului. După o spălare cu produsele destinate copiilor, nu uitaţi să aplicaţi creme şi loţiuni hidratante.
Transpiraţia înseamnă deshidratare, deci cel mic va avea nevoie permanent de o hidratare internă, dar şi de una externă pe care o oferă cremele şi loţiunile potrivite.
Citeşte şi: Igiena orală deficitară creşte riscul de cancer
Atenţie la telecomandă şi la întrerupătorul de lumină!
Igiena e la putere pentru a preveni răcelile!