A reduce sarea din alimente sau a elimina alimentele cu un conţinut bogat de sare, cum ar fi mezelurile, snacksuri tip biscuţi săraţi, chipsuri sau unele conserve poate reduce în proporţie mare riscul de a dezvolta cancer de stomac, conform celor declarate de reprezentanţii “Centrului Mondial de Cercetare a Cancerului”.
Circa 7 tipuri de cancer de stomac ar putea fi prevenite dacă am elimina sarea din alimentaţia de zi cu zi, revin cercetătorii.
Prea multă sare dăunează tensiunii arterială şi, implicit, provoacă boli de inimă sau accident vascular cerebral. Dar ceea ce nu este aşa de mult vehiculat constă în informaţia: sarea în exces are capacitatea de a provoca diferite tipuri de cancer de stomac.
Limita de sare zilnică recomandată este de 6 grame (aproximativ o linguriţă), însă în medie oamenii consumă 8,6 grame, susţin cercetătorii de la “Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului”.
„Cancerul de stomac este foarte dificil de tratat pentru că cele mai multe cazuri sunt detectate când boala este deja bine stabilită”, a declarat Kate Mendoza, directorul de comunicare de la „Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului”. Astfel, s-a accentuat nevoia imperios necesară de a preveni cancerul de stomac cu toate resursele pe care le avem la dispoziţie.
Marea majoritate a cantităţii de sare pe care noi o consumăm se află deja în alimente. Din acest motiv, oamenii de ştiinţă de la “Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului” au cerut autorităţilor atenţionarea clară şi explicită a cantităţii de sare, prin intermediul etichetelor de pe fiecare produs alimentar.