Achiziţionaţi rechizite şcolare doar din magazine de specialitate!

Noul an şcolar bate la uşă şi piaţa românească este invadată de rechizite de proastă calitate care sunt periculoase pentru sănătatea copiilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Achiziţionaţi rechizite şcolare doar din magazine de specialitate!

Noul an şcolar bate la uşă şi piaţa românească este invadată de rechizite de proastă calitate care sunt periculoase pentru sănătatea copiilor.

Este obligaţia părintelui să selecţioneze cu atenţie toate obiectele care ajung în mâinile copilului său pentru a evita ca acesta să întâmpine probleme sau să se aleagă cu diverse răni. Pentru a ajuta părinţii în acest demers, specialiştii APC România oferă câteva sfaturi utile pentru a fi mereu siguri de ceea ce oferiţi copilului vostru. Astfel trebuie să verificaţi dacă:

  • Calitatea caietelor este corespunzătoare la fel şi calitatea hârtiei – verificaţi culoarea, consistenţa.

 

  • Învelitorile caietelor nu sunt ascuţite pentru a nu-i răni pe cei mici.

 

  • Cariocile/markerele nu conţin chimicale. Acestea pot cauza vedere înceţoşată, congestii nazale, dureri de cap, ameţeli, dificultăţi de concentrare etc. Simptomele diferă de la copil la copil şi pot depinde şi de ingredientele diferitelor tipuri de markere. Alegeţi markere sau carioci pe bază de apă, întrucât cele permanente pot conţine substanţe chimice mai puternice care asigură uscarea rapidă.

 

  • Ghiozdanele sunt corespunzătoare. Acestea pot modifica forma coloanei vertebrale şi pot provoca scolioza. Alegeţi un rucsac cu margini şi/sau curele care se pot ajusta, aşa încât greutatea lucrurilor din rucsac să cadă pe pelvisul copilului şi nu pe umeri şi coloană. Curelele de umăr trebuie să fie ajustabile şi partea din spate moale pentru a oferi confort. Pentru a ajuta la împachetare, rucsacul ar trebui să aibă câteva compartimente separate.

Părinţii ar trebui să ştie că, în general, pixurile, cerneala conţin substanţe chimice care pot fi periculoase pentru copii în caz de ingerare.

 În principiu, toate aceste produse beneficiază şi de un termen de garanţie care poate fi, în funcţie de durata medie de utilizare, până la 2 ani. Aveţi grijă să păstraţi bonurile fiscale pentru a vă putea pune în aplicare drepturile dacă apar probleme.
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Cum scapi de isteriile prichindeilor?
Cum scapi de isteriile prichindeilor?