Alimentaţia bebeluşului, cereale, făină de ovaz cucu mere şi banane

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 borcănel 170
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.113
Acid glutamic g 0.291
Alanină g 0.06
Arginină g 0.094
Histidină g 0.034
Cistină g 0.03
Valină g 0.069
Prolină g 0.065
Serină g 0.063
Fenilalanină g 0.067
Glicină g 0.071
Triptofan g 0.017
Treonină g 0.046
Izoleucină g 0.049
Leucină g 0.1
Lizină g 0.054
Metionină g 0.031
Tirozină g 0.052
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.216
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.253
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.126
Macronutrienți
Apă g 81.8
Aport caloric / Energic total kcal 75
Carbohidraţi (total) g 15.7
Fibre (total) g 0.8
Glucide/Zaharuri (total) g 9.48
Lipide / Grăsimi (total) g 0.7
Proteine g 1.3
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.075
Fier mg 7.5
Fluor µg 8.1
Fosfor mg 41
Magneziu mg 11
Potasiu mg 48
Seleniu µg 3
Sodiu mg 3
Zinc mg 7.5
Fitonutrienți
Alfa caroten µg 7
Beta caroten µg 12
Beta Cryptoxanthina µg 4
Luteină + zeaxantină µg 17
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 4.1
Vitamina A, IU IU 28
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.25
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.1
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.484
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.6
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.227
Vitamina B6 mg 0.24
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.6
Vitamina C mg 24.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”