Alimentaţia sugarului, cereale, orez cu banane, uscate

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 2,5
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.857
Acid glutamic g 1.523
Alanină g 0.496
Arginină g 0.603
Histidină g 0.273
Cistină g 0.184
Valină g 0.547
Prolină g 0.418
Serină g 0.467
Fenilalanină g 0.4
Glicină g 0.364
Triptofan g 0.154
Treonină g 0.444
Izoleucină g 0.464
Leucină g 0.821
Lizină g 0.452
Metionină g 0.229
Tirozină g 0.368
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.986
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.503
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.978
Macronutrienți
Apă g 4.7
Aport caloric / Energic total kcal 404
Carbohidraţi (total) g 79.9
Fibre (total) g 1
Glucide/Zaharuri (total) g 16.7
Lipide / Grăsimi (total) g 4.2
Proteine g 8.7
Minerale
Calciu mg 691
Cupru mg 0.254
Fier mg 47.5
Fosfor mg 410
Magneziu mg 141
Potasiu mg 769
Seleniu µg 11.6
Zinc mg 1.5
Fitonutrienți
Alfa caroten µg 11
Beta caroten µg 12
Luteină + zeaxantină µg 39
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 25.8
Vitamina A, IU IU 29
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 3.97
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.37
Vitamina B12 µg 0.21
Vitamina B2 - Riboflavină mg 3.8
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 23.32
Vitamina B6 mg 0.686
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.8
Vitamina C mg 2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”