Alimentaţia sugarului, zeamă de şuncă strecurată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 15
1 borcănel 71
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.326
Acid glutamic g 2.089
Alanină g 0.838
Arginină g 0.94
Histidină g 0.472
Cistină g 0.171
Valină g 0.716
Prolină g 0.645
Serină g 0.503
Fenilalanină g 0.53
Glicină g 0.796
Triptofan g 0.138
Treonină g 0.603
Izoleucină g 0.661
Leucină g 1.111
Lizină g 1.18
Metionină g 0.355
Tirozină g 0.466
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.803
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.51
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.267
Colesterol mg 24
Macronutrienți
Apă g 80.5
Aport caloric / Energic total kcal 97
Carbohidraţi (total) g 3.7
Lipide / Grăsimi (total) g 3.8
Proteine g 11.3
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.065
Fier mg 1.03
Fosfor mg 81
Magneziu mg 13
Potasiu mg 204
Seleniu µg 14.2
Sodiu mg 44
Zinc mg 2.25
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 45.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina A, IU IU 5
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 18
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.139
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.13
Vitamina B12 µg 0.1
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.154
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.633
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.51
Vitamina B6 mg 0.252
Vitamina C mg 2.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 2

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”