Anghinare gătită, fiartă, scursă de apă, cu sare

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 anghinare, de dimensiune medie 120
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Betaină mg 0.2
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.005
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.068
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.037
Macronutrienți
Apă g 84.08
Aport caloric / Energic total kcal 51
Carbohidraţi (total) g 11.39
Fibre (total) g 8.6
Fructoză (inclusă în glucide) g 0.02
Glucide/Zaharuri (total) g 0.99
Glucoză / dextroză (inclusă în glucide) g 0.24
Zaharoză (inclusă în glucide) g 0.73
Lipide / Grăsimi (total) g 0.34
Proteine g 2.89
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.127
Fier mg 0.61
Fosfor mg 73
Magneziu mg 42
Mangan mg 0.225
Potasiu mg 286
Seleniu µg 0.2
Sodiu mg 296
Zinc mg 0.4
Fitonutrienți
Beta caroten µg 8
Luteină + zeaxantină µg 464
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 34.4
Vitamina A, IU IU 13
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.05
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.19
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.089
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 1.11
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.24
Vitamina B6 mg 0.081
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 14.8
Vitamina C mg 7.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 89

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”