Branză parmezan, ras uscat, conţinut redus de grăsime

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 5
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.963
Acid glutamic g 7.279
Alanină g 0.956
Arginină g 1.324
Histidină g 0.752
Cistină g 0.028
Valină g 1.498
Prolină g 3.231
Serină g 1.614
Fenilalanină g 1.604
Glicină g 0.598
Triptofan g 0.24
Treonină g 1.519
Izoleucină g 1.2
Leucină g 2.983
Lizină g 2.459
Metionină g 0.369
Tirozină g 1.968
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.098
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.462
Acizi graşi saturaţi (total) g 13.317
Colesterol mg 88
Macronutrienți
Apă g 50.6
Aport caloric / Energic total kcal 265
Carbohidraţi (total) g 1.37
Lipide / Grăsimi (total) g 20
Proteine g 20
Minerale
Calciu mg 1109
Cupru mg 0.238
Fier mg 0.9
Fosfor mg 729
Magneziu mg 38
Mangan mg 0.085
Potasiu mg 125
Seleniu µg 17.7
Sodiu mg 1529
Zinc mg 3.87
Fitonutrienți
Beta caroten µg 51
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 20.7
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Retinol µg 156
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina A, IU IU 605
Vitamina A, RAE µg 160
Vitamina D IU 15
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.029
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.17
Vitamina B12 µg 2.26
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.486
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.114
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.325
Vitamina B6 mg 0.049
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”