Branză parmezan, rasă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 5
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.599
Acid glutamic g 9.543
Alanină g 1.218
Arginină g 1.531
Histidină g 1.609
Cistină g 0.274
Valină g 2.853
Prolină g 4.86
Serină g 2.404
Fenilalanină g 2.234
Glicină g 0.723
Triptofan g 0.56
Treonină g 1.531
Izoleucină g 2.202
Leucină g 4.013
Lizină g 3.843
Metionină g 1.114
Tirozină g 2.319
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.734
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.661
Acizi graşi saturaţi (total) g 17.37
Colesterol mg 72
Macronutrienți
Apă g 25
Aport caloric / Energic total kcal 415
Carbohidraţi (total) g 3.41
Glucide/Zaharuri (total) g 0.9
Lipide / Grăsimi (total) g 27.34
Proteine g 37.86
Minerale
Calciu mg 1253
Cupru mg 0.037
Fier mg 0.87
Fosfor mg 735
Magneziu mg 51
Mangan mg 0.023
Potasiu mg 97
Seleniu µg 23.9
Sodiu mg 1696
Zinc mg 3.19
Fitonutrienți
Beta caroten µg 73
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 15.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.5
Retinol µg 223
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.5
Vitamina A, IU IU 865
Vitamina A, RAE µg 229
Vitamina D IU 21
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.041
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.25
Vitamina B12 µg 1.4
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.352
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.287
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.527
Vitamina B6 mg 0.105
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”