Carne de miel, varietăţi de carne, pancreas, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie, gătit (dintr-o bucată de carne crudă de 450g) 231
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.57
Acid glutamic g 3.178
Alanină g 1.169
Arginină g 1.351
Histidină g 0.657
Cistină g 0.292
Valină g 0.986
Prolină g 1.169
Serină g 0.913
Fenilalanină g 0.767
Glicină g 1.424
Triptofan g 0.292
Treonină g 0.84
Izoleucină g 0.804
Leucină g 1.461
Lizină g 1.972
Metionină g 0.329
Tirozină g 0.548
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.45
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.74
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.84
Colesterol mg 400
Macronutrienți
Apă g 59.65
Aport caloric / Energic total kcal 234
Lipide / Grăsimi (total) g 15.12
Proteine g 22.83
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.083
Fier mg 2.12
Fosfor mg 431
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.043
Potasiu mg 291
Seleniu µg 64.8
Sodiu mg 52
Zinc mg 2.68
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.02
Vitamina B12 µg 5.54
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.21
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.56
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.85
Vitamina B6 mg 0.05
Vitamina C mg 20
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”