Carne de miel, varietăţi de carne, plămâni, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie, gătit (dintr-o bucată de carne crudă de 450g) 381
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.569
Acid glutamic g 2.137
Alanină g 1.253
Arginină g 1.196
Histidină g 0.5
Cistină g 0.312
Valină g 1.095
Prolină g 1.269
Serină g 0.793
Fenilalanină g 0.819
Glicină g 1.677
Triptofan g 0.204
Treonină g 0.731
Izoleucină g 0.628
Leucină g 1.591
Lizină g 1.286
Metionină g 0.359
Tirozină g 0.56
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.8
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.43
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.06
Colesterol mg 284
Macronutrienți
Apă g 75.83
Aport caloric / Energic total kcal 113
Lipide / Grăsimi (total) g 3.1
Proteine g 19.88
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.234
Fier mg 4.57
Fosfor mg 188
Magneziu mg 11
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 127
Seleniu µg 21.1
Sodiu mg 84
Zinc mg 1.93
Vitamine
Retinol µg 32
Vitamina A, IU IU 106
Vitamina A, RAE µg 32
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.034
Vitamina B12 µg 2.52
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.139
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.428
Vitamina B6 mg 0.06
Vitamina C mg 28
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”