Carne de miel, varietăţi de carne şi derivate, ficat, gătit, prăjită în minim de ulei

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie, gătit (dintr-o bucată de carne crudă de 450g) 322
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.202
Acid glutamic g 2.754
Alanină g 1.281
Arginină g 1.432
Histidină g 0.6
Cistină g 0.268
Valină g 1.405
Prolină g 1.221
Serină g 1.1
Fenilalanină g 1.14
Glicină g 1.234
Triptofan g 0.296
Treonină g 1.104
Izoleucină g 1.1
Leucină g 2.086
Lizină g 1.381
Metionină g 0.554
Tirozină g 0.91
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.64
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.89
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.9
Colesterol mg 493
Macronutrienți
Apă g 56.2
Aport caloric / Energic total kcal 238
Carbohidraţi (total) g 3.78
Lipide / Grăsimi (total) g 12.65
Proteine g 25.53
Minerale
Calciu mg 9
Cupru mg 9.83
Fier mg 10.2
Fosfor mg 427
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.594
Potasiu mg 352
Seleniu µg 116.1
Sodiu mg 124
Zinc mg 5.63
Vitamine
Retinol µg 7777
Vitamina A, IU IU 25998
Vitamina A, RAE µg 7782
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.35
Vitamina B12 µg 85.7
Vitamina B2 - Riboflavină mg 4.59
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 16.68
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 6.33
Vitamina B6 mg 0.95
Vitamina C mg 13
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 400

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”