Carne de miel, varietăţi de carne şi derivate, rinichi, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie, gătit (dintr-o bucată de carne crudă de 450g) 255
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.037
Acid glutamic g 2.565
Alanină g 1.282
Arginină g 1.365
Histidină g 0.595
Cistină g 0.27
Valină g 1.387
Prolină g 1.209
Serină g 1.103
Fenilalanină g 1.095
Glicină g 1.375
Triptofan g 0.319
Treonină g 1.113
Izoleucină g 0.941
Leucină g 1.775
Lizină g 1.533
Metionină g 0.48
Tirozină g 0.833
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.77
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.67
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.23
Colesterol mg 565
Macronutrienți
Apă g 70.45
Aport caloric / Energic total kcal 137
Carbohidraţi (total) g 0.99
Lipide / Grăsimi (total) g 3.62
Proteine g 23.65
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.37
Fier mg 12.4
Fosfor mg 290
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.144
Potasiu mg 178
Seleniu µg 218.8
Sodiu mg 151
Zinc mg 3.8
Vitamine
Retinol µg 137
Vitamina A, IU IU 455
Vitamina A, RAE µg 137
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.35
Vitamina B12 µg 78.9
Vitamina B2 - Riboflavină mg 2.07
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.99
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 2.04
Vitamina B6 mg 0.12
Vitamina C mg 12
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 81

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”