Carne de porc de lucru, proaspătă, diverse categorii (picior, muşchi, spată), doar carne slabă separabilă, nepreparata

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.04
Acid glutamic g 3.364
Alanină g 1.242
Arginină g 1.382
Histidină g 0.894
Cistină g 0.253
Betaină mg 2.5
Valină g 1.121
Prolină g 0.855
Serină g 0.904
Fenilalanină g 0.877
Glicină g 0.971
Hidroxiprolină g 0.037
Triptofan g 0.238
Treonină g 0.957
Izoleucină g 1.027
Leucină g 1.773
Lizină g 1.947
Metionină g 0.577
Tirozină g 0.785
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.063
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.519
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.625
Acizi graşi trans (total) g 0.024
Colesterol mg 64
Macronutrienți
Apă g 73.17
Aport caloric / Energic total kcal 134
Lipide / Grăsimi (total) g 4.86
Proteine g 21.2
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.075
Fier mg 0.82
Fosfor mg 216
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 363
Seleniu µg 33.5
Sodiu mg 59
Zinc mg 2.21
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 49.9
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.5
Retinol µg 1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.5
Vitamina A, IU IU 2
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina D IU 19
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.642
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.17
Vitamina B12 µg 0.64
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.254
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.573
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.936
Vitamina B6 mg 0.644
Vitamina C mg 0.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 2

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”