Carne de porc maturată, bacon, prăjit în minim de ulei, friptă sau sub grill la cuptor, cu cantitate redusă de sodiu

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.484
Acid glutamic g 5.452
Alanină g 2.37
Arginină g 2.398
Histidină g 1.392
Cistină g 0.412
Betaină mg 3.5
Valină g 1.971
Prolină g 2.031
Serină g 1.408
Fenilalanină g 1.469
Glicină g 2.6
Hidroxiprolină g 0.65
Triptofan g 0.31
Treonină g 1.45
Izoleucină g 1.737
Leucină g 2.884
Lizină g 3.072
Metionină g 0.824
Tirozină g 1.159
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 18.52
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 4.548
Acizi graşi saturaţi (total) g 13.739
Colesterol mg 110
Macronutrienți
Apă g 12.32
Aport caloric / Energic total kcal 541
Carbohidraţi (total) g 1.43
Lipide / Grăsimi (total) g 41.78
Proteine g 37.04
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.164
Fier mg 1.44
Fosfor mg 533
Magneziu mg 33
Mangan mg 0.022
Potasiu mg 565
Seleniu µg 62
Sodiu mg 1030
Zinc mg 3.5
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 123.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 1
Retinol µg 11
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 1
Vitamina A, IU IU 37
Vitamina A, RAE µg 11
Vitamina D IU 42
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.404
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.31
Vitamina B12 µg 1.23
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.264
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 11.099
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.171
Vitamina B6 mg 0.349
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 2

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”