Carne de porc, muşchi, zona de capăt a spatelui (cotlete), cu os, carne slabă separabilă, gătită, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 985
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.718
Acid glutamic g 4.435
Alanină g 1.631
Arginină g 1.849
Histidină g 1.2
Cistină g 0.321
Betaină mg 4.6
Valină g 1.452
Prolină g 1.123
Serină g 1.201
Fenilalanină g 1.168
Glicină g 1.252
Hidroxiprolină g 0.071
Triptofan g 0.292
Treonină g 1.247
Izoleucină g 1.367
Leucină g 2.367
Lizină g 2.577
Metionină g 0.765
Tirozină g 1.057
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.612
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.997
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.871
Acizi graşi trans (total) g 0.063
Colesterol mg 89
Macronutrienți
Apă g 61.74
Aport caloric / Energic total kcal 204
Lipide / Grăsimi (total) g 9.44
Proteine g 27.78
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.121
Fier mg 0.96
Fosfor mg 235
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 352
Seleniu µg 46.4
Sodiu mg 59
Zinc mg 2.62
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 94.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.7
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.7
Vitamina D IU 27
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.665
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.1
Vitamina B12 µg 0.61
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.376
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.165
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.075
Vitamina B6 mg 0.785

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”