Carne de porc, proaspătă, carcasă, carne slabă cu grăsimi separabile, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.249
Acid glutamic g 2.062
Alanină g 0.832
Arginină g 0.911
Histidină g 0.509
Cistină g 0.169
Valină g 0.737
Prolină g 0.672
Serină g 0.574
Fenilalanină g 0.547
Glicină g 0.868
Triptofan g 0.16
Treonină g 0.61
Izoleucină g 0.616
Leucină g 1.088
Lizină g 1.23
Metionină g 0.347
Tirozină g 0.454
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 15.93
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.8
Acizi graşi saturaţi (total) g 12.44
Colesterol mg 74
Macronutrienți
Apă g 49.83
Aport caloric / Energic total kcal 376
Lipide / Grăsimi (total) g 35.07
Proteine g 13.91
Minerale
Calciu mg 19
Cupru mg 0.055
Fier mg 0.69
Fosfor mg 155
Magneziu mg 13
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 253
Seleniu µg 28.4
Sodiu mg 42
Zinc mg 1.59
Vitamine
Retinol µg 2
Vitamina A, IU IU 8
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.595
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.29
Vitamina B12 µg 0.61
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.207
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.846
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.526
Vitamina B6 mg 0.284
Vitamina C mg 0.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”