Carne de porc, proaspătă, ceafă, bucăţi de friptură, carne slabă cu grăsimi separabile, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.373
Acid glutamic g 4.004
Alanină g 1.49
Arginină g 1.59
Histidină g 1.022
Cistină g 0.326
Betaină mg 3.4
Valină g 1.388
Prolină g 1.028
Serină g 1.057
Fenilalanină g 1.021
Glicină g 1.215
Triptofan g 0.325
Treonină g 1.168
Izoleucină g 1.198
Leucină g 2.052
Lizină g 2.3
Metionină g 0.677
Tirozină g 0.891
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.42
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.46
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.95
Colesterol mg 95
Macronutrienți
Apă g 57.25
Aport caloric / Energic total kcal 259
Lipide / Grăsimi (total) g 16.61
Proteine g 25.58
Minerale
Calciu mg 36
Cupru mg 0.058
Fier mg 1.4
Fosfor mg 210
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.003
Potasiu mg 326
Seleniu µg 36.3
Sodiu mg 69
Zinc mg 4.51
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 87.9
Vitamina D (D2 + D3) µg 1.6
Retinol µg 3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 1.6
Vitamina A, IU IU 9
Vitamina A, RAE µg 3
Vitamina D IU 63
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.695
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.29
Vitamina B12 µg 1.06
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.397
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.07
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.727
Vitamina B6 mg 0.277
Vitamina C mg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”