Carne de porc, proaspătă, ceafă, bucăţi de friptură, doar carne slabă separabilă, gătită, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătit 238
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.246
Acid glutamic g 3.791
Alanină g 1.411
Arginină g 1.505
Histidină g 0.967
Cistină g 0.309
Betaină mg 3.2
Valină g 1.314
Prolină g 0.973
Serină g 1
Fenilalanină g 0.967
Glicină g 1.15
Triptofan g 0.308
Treonină g 1.106
Izoleucină g 1.134
Leucină g 1.943
Lizină g 2.178
Metionină g 0.641
Tirozină g 0.844
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.34
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.29
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.19
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 60.94
Aport caloric / Energic total kcal 232
Lipide / Grăsimi (total) g 14.3
Proteine g 24.21
Minerale
Calciu mg 27
Cupru mg 0.121
Fier mg 1.56
Fosfor mg 235
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 427
Seleniu µg 36.1
Sodiu mg 88
Zinc mg 4.23
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 83.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 1
Retinol µg 3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 1
Vitamina A, IU IU 9
Vitamina A, RAE µg 3
Vitamina D IU 41
Vitamina B1 - Tiamină mg 1.116
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.24
Vitamina B12 µg 1.16
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.4
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.96
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.077
Vitamina B6 mg 0.437
Vitamina C mg 1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”