Carne de porc, proaspătă, ciolan tip jambon, tăiat pe jumătate, carne slabă cu grăsimi separabile,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 3868
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.859
Acid glutamic g 3.036
Alanină g 1.138
Arginină g 1.281
Histidină g 0.808
Cistină g 0.224
Betaină mg 2.6
Valină g 1.005
Prolină g 0.804
Serină g 0.83
Fenilalanină g 0.826
Glicină g 0.898
Hidroxiprolină g 0.069
Triptofan g 0.237
Treonină g 0.874
Izoleucină g 0.941
Leucină g 1.636
Lizină g 1.768
Metionină g 0.545
Tirozină g 0.787
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.067
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.412
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.942
Acizi graşi trans (total) g 0.095
Colesterol mg 67
Macronutrienți
Apă g 67.69
Aport caloric / Energic total kcal 193
Lipide / Grăsimi (total) g 11.96
Proteine g 19.87
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.131
Fier mg 0.69
Fosfor mg 204
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.022
Potasiu mg 329
Seleniu µg 19.5
Sodiu mg 84
Zinc mg 2.02
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 68.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.5
Retinol µg 6
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.5
Vitamina A, IU IU 20
Vitamina A, RAE µg 6
Vitamina D IU 20
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.47
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.31
Vitamina B12 µg 0.54
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.307
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.75
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.594
Vitamina B6 mg 0.475

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”