Carne de porc, proaspătă, ciolan tip jambon, tăiat pe jumătate, carne slabă cu grăsimi separabile, gatită, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 2900
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.429
Acid glutamic g 3.967
Alanină g 1.487
Arginină g 1.673
Histidină g 1.056
Cistină g 0.293
Betaină mg 3.6
Valină g 1.313
Prolină g 1.05
Serină g 1.084
Fenilalanină g 1.079
Glicină g 1.174
Hidroxiprolină g 0.091
Triptofan g 0.309
Treonină g 1.142
Izoleucină g 1.229
Leucină g 2.137
Lizină g 2.309
Metionină g 0.712
Tirozină g 1.029
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.819
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.44
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.609
Acizi graşi trans (total) g 0.093
Colesterol mg 91
Macronutrienți
Apă g 60.37
Aport caloric / Energic total kcal 232
Lipide / Grăsimi (total) g 13.42
Proteine g 25.96
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.119
Fier mg 0.87
Fosfor mg 242
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 345
Seleniu µg 26.4
Sodiu mg 81
Zinc mg 2.42
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 90.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.6
Retinol µg 4
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.6
Vitamina A, IU IU 14
Vitamina A, RAE µg 4
Vitamina D IU 22
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.411
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.23
Vitamina B12 µg 0.5
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.352
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.457
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.83
Vitamina B6 mg 0.442

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”