Carne de porc, proaspătă, îmbunătăţită, muşchiuleţ, carne slabă cu grăsimi separabile, prăjită

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 508
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.103
Acid glutamic g 3.432
Alanină g 1.262
Arginină g 1.431
Histidină g 0.929
Cistină g 0.248
Betaină mg 3.6
Valină g 1.123
Prolină g 0.869
Serină g 0.93
Fenilalanină g 0.904
Glicină g 0.969
Hidroxiprolină g 0.055
Triptofan g 0.226
Treonină g 0.965
Izoleucină g 1.058
Leucină g 1.831
Lizină g 1.994
Metionină g 0.592
Tirozină g 0.818
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.424
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.531
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.27
Acizi graşi trans (total) g 0.036
Colesterol mg 57
Macronutrienți
Apă g 72.64
Aport caloric / Energic total kcal 121
Carbohidraţi (total) g 0.31
Lipide / Grăsimi (total) g 3.7
Proteine g 21.5
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.105
Fier mg 0.97
Fosfor mg 315
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 563
Seleniu µg 45.4
Sodiu mg 230
Zinc mg 1.99
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 73.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.784
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.07
Vitamina B12 µg 0.48
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.358
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.36
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.833
Vitamina B6 mg 0.607

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”