Carne de porc, proaspătă, jambon, întreg, doar carne slabă separabilă, gătită, friptă la cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.728
Acid glutamic g 4.604
Alanină g 1.713
Arginină g 1.828
Histidină g 1.175
Cistină g 0.375
Betaină mg 3.9
Valină g 1.595
Prolină g 1.181
Serină g 1.215
Fenilalanină g 1.174
Glicină g 1.396
Triptofan g 0.374
Treonină g 1.343
Izoleucină g 1.377
Leucină g 2.36
Lizină g 2.645
Metionină g 0.779
Tirozină g 1.025
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.45
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.85
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.3
Colesterol mg 94
Macronutrienți
Apă g 60.66
Aport caloric / Energic total kcal 211
Lipide / Grăsimi (total) g 9.44
Proteine g 29.41
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.108
Fier mg 1.12
Fosfor mg 281
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.037
Potasiu mg 373
Seleniu µg 49.9
Sodiu mg 64
Zinc mg 3.26
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 101.1
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.9
Retinol µg 3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.9
Vitamina A, IU IU 9
Vitamina A, RAE µg 3
Vitamina D IU 36
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.69
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.26
Vitamina B12 µg 0.72
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.349
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.935
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.67
Vitamina B6 mg 0.45
Vitamina C mg 0.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”