Carne de porc, proaspătă, muşchi (cotlet), cu os, doar carne slabă separabilă, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 206
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.621
Acid glutamic g 4.28
Alanină g 1.605
Arginină g 1.805
Histidină g 1.14
Cistină g 0.316
Betaină mg 3.3
Valină g 1.417
Prolină g 1.133
Serină g 1.17
Fenilalanină g 1.164
Glicină g 1.266
Hidroxiprolină g 0.098
Triptofan g 0.333
Treonină g 1.232
Izoleucină g 1.327
Leucină g 2.306
Lizină g 2.492
Metionină g 0.768
Tirozină g 1.11
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.819
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.093
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.59
Acizi graşi trans (total) g 0.026
Colesterol mg 87
Macronutrienți
Apă g 60.32
Aport caloric / Energic total kcal 222
Lipide / Grăsimi (total) g 11.29
Proteine g 28.02
Minerale
Calciu mg 49
Cupru mg 0.097
Fier mg 0.85
Fosfor mg 224
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 270
Seleniu µg 44.3
Sodiu mg 70
Zinc mg 3.28
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 86
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.9
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.9
Vitamina A, IU IU 6
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 36
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.507
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.21
Vitamina B12 µg 0.61
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.332
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.604
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.968
Vitamina B6 mg 0.515

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”