Carne de porc, proaspătă, muşchi din zona toracică (cotlet), fără os, carne slabă cu grăsimi separabile, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 81
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.408
Acid glutamic g 4.03
Alanină g 1.547
Arginină g 1.669
Histidină g 1.016
Cistină g 0.329
Valină g 1.414
Prolină g 1.14
Serină g 1.086
Fenilalanină g 1.044
Glicină g 1.402
Triptofan g 0.322
Treonină g 1.182
Izoleucină g 1.205
Leucină g 2.089
Lizină g 2.349
Metionină g 0.68
Tirozină g 0.894
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.21
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.32
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.12
Colesterol mg 73
Macronutrienți
Apă g 58.15
Aport caloric / Energic total kcal 255
Lipide / Grăsimi (total) g 15.79
Proteine g 26.29
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.071
Fier mg 0.92
Fosfor mg 172
Magneziu mg 17
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 387
Seleniu µg 33.4
Sodiu mg 40
Zinc mg 2.07
Vitamine
Retinol µg 2
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.525
Vitamina B12 µg 0.44
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.242
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.311
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.605
Vitamina B6 mg 0.31
Vitamina C mg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”