Carne de porc, proaspătă, muşchi din zona toracică (cotlet), fără os, doar carne slabă separabilă, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 72
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.592
Acid glutamic g 4.375
Alanină g 1.628
Arginină g 1.737
Histidină g 1.116
Cistină g 0.356
Betaină mg 3.7
Valină g 1.516
Prolină g 1.123
Serină g 1.154
Fenilalanină g 1.116
Glicină g 1.327
Triptofan g 0.355
Treonină g 1.276
Izoleucină g 1.309
Leucină g 2.242
Lizină g 2.513
Metionină g 0.74
Tirozină g 0.974
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.85
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.73
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.96
Colesterol mg 71
Macronutrienți
Apă g 62.25
Aport caloric / Energic total kcal 211
Lipide / Grăsimi (total) g 10.14
Proteine g 27.95
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.074
Fier mg 0.99
Fosfor mg 173
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 405
Seleniu µg 45.4
Sodiu mg 41
Zinc mg 2.16
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 96
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.9
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.9
Vitamina A, IU IU 6
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 35
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.549
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.21
Vitamina B12 µg 0.44
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.258
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.519
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.638
Vitamina B6 mg 0.331
Vitamina C mg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”