Carne de porc, proaspătă, muşchi din zona toracică (cotlet sau fripturi), fără os, carne slabă cu grăsimi separabile,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 101
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.827
Acid glutamic g 3.063
Alanină g 1.169
Arginină g 1.258
Histidină g 0.774
Cistină g 0.25
Valină g 1.072
Prolină g 0.85
Serină g 0.822
Fenilalanină g 0.791
Glicină g 1.038
Triptofan g 0.245
Treonină g 0.897
Izoleucină g 0.916
Leucină g 1.584
Lizină g 1.78
Metionină g 0.517
Tirozină g 0.68
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.25
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.5
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.86
Colesterol mg 60
Macronutrienți
Apă g 66.15
Aport caloric / Energic total kcal 211
Lipide / Grăsimi (total) g 14.01
Proteine g 19.9
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.054
Fier mg 0.71
Fosfor mg 193
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 384
Seleniu µg 32
Sodiu mg 42
Zinc mg 1.57
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 1.4
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 1.4
Vitamina A, IU IU 6
Vitamina D IU 54
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.779
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.29
Vitamina B12 µg 0.5
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.247
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.638
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.703
Vitamina B6 mg 0.417
Vitamina C mg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”