Carne de porc, proaspătă, muşchi din zona toracică (cotlet sau fripturi), fără os, doar carne slabă separabilă,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 88
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.022
Acid glutamic g 3.413
Alanină g 1.27
Arginină g 1.355
Histidină g 0.871
Cistină g 0.278
Valină g 1.183
Prolină g 0.876
Serină g 0.9
Fenilalanină g 0.87
Glicină g 1.035
Triptofan g 0.277
Treonină g 0.995
Izoleucină g 1.021
Leucină g 1.749
Lizină g 1.96
Metionină g 0.577
Tirozină g 0.76
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.93
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.7
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.24
Colesterol mg 55
Macronutrienți
Apă g 71.98
Aport caloric / Energic total kcal 152
Lipide / Grăsimi (total) g 6.48
Proteine g 21.8
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.058
Fier mg 0.77
Fosfor mg 207
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 421
Seleniu µg 35.4
Sodiu mg 45
Zinc mg 1.69
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.6
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.6
Vitamina A, IU IU 6
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 25
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.856
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 0.53
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.268
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.036
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.766
Vitamina B6 mg 0.47
Vitamina C mg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”