Carne de porc, proaspătă, muşchi (fripturi), cu os, doar carne slabă separabilă, gătită, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 830
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.404
Acid glutamic g 3.926
Alanină g 1.472
Arginină g 1.656
Histidină g 1.045
Cistină g 0.29
Betaină mg 3.4
Valină g 1.3
Prolină g 1.039
Serină g 1.073
Fenilalanină g 1.068
Glicină g 1.161
Hidroxiprolină g 0.09
Triptofan g 0.306
Treonină g 1.13
Izoleucină g 1.217
Leucină g 2.115
Lizină g 2.285
Metionină g 0.704
Tirozină g 1.018
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.572
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.524
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.934
Acizi graşi trans (total) g 0.071
Colesterol mg 83
Macronutrienți
Apă g 62.24
Aport caloric / Energic total kcal 217
Lipide / Grăsimi (total) g 11.89
Proteine g 25.7
Minerale
Calciu mg 27
Cupru mg 0.093
Fier mg 0.85
Fosfor mg 203
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 337
Seleniu µg 41.2
Sodiu mg 78
Zinc mg 3.41
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 88.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.8
Retinol µg 1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.8
Vitamina A, IU IU 4
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina D IU 31
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.505
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.24
Vitamina B12 µg 0.8
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.403
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.882
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.398
Vitamina B6 mg 0.46

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”