Carne de porc, proaspătă, muşchi (fripturi), fără os, doar carne slabă separabilă, gătită, fripta

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 848
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.58
Acid glutamic g 4.214
Alanină g 1.58
Arginină g 1.777
Histidină g 1.122
Cistină g 0.311
Betaină mg 3.7
Valină g 1.395
Prolină g 1.115
Serină g 1.152
Fenilalanină g 1.146
Glicină g 1.247
Hidroxiprolină g 0.096
Triptofan g 0.328
Treonină g 1.213
Izoleucină g 1.306
Leucină g 2.27
Lizină g 2.453
Metionină g 0.756
Tirozină g 1.093
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.063
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.046
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.56
Acizi graşi trans (total) g 0.052
Colesterol mg 76
Macronutrienți
Apă g 64.76
Aport caloric / Energic total kcal 175
Lipide / Grăsimi (total) g 7.14
Proteine g 27.58
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.078
Fier mg 0.92
Fosfor mg 277
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 457
Seleniu µg 45.6
Sodiu mg 68
Zinc mg 2.5
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 94.8
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.5
Retinol µg 1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.5
Vitamina A, IU IU 4
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina D IU 19
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.622
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.23
Vitamina B12 µg 0.85
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.273
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.68
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.501
Vitamina B6 mg 0.494

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”