Carne de porc, proaspătă, muşchi întreg, doar carne slabă separabilă, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet, cu resturile îndepărtate (de la un cotlet întreg, care are cu totul 151 g) 80
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.65
Acid glutamic g 4.472
Alanină g 1.664
Arginină g 1.776
Histidină g 1.141
Cistină g 0.364
Betaină mg 3.8
Valină g 1.55
Prolină g 1.148
Serină g 1.18
Fenilalanină g 1.14
Glicină g 1.357
Triptofan g 0.363
Treonină g 1.305
Izoleucină g 1.338
Leucină g 2.292
Lizină g 2.569
Metionină g 0.756
Tirozină g 0.995
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.16
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.7
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.38
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 61.4
Aport caloric / Energic total kcal 204
Lipide / Grăsimi (total) g 9.12
Proteine g 28.57
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.079
Fier mg 1.13
Fosfor mg 183
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 387
Seleniu µg 48.2
Sodiu mg 50
Zinc mg 2.48
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 98.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.8
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.8
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 31
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.659
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.21
Vitamina B12 µg 0.55
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.267
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.588
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.677
Vitamina B6 mg 0.387
Vitamina C mg 0.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”