Carne de porc, proaspătă, muşchi, porţiune centrală (cotlet), cu os, doar carne slabă separabilă,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cu resturile îndepărtate (de la un cotlet întreg, care are cu totul 259 g) 178
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.151
Acid glutamic g 3.51
Alanină g 1.291
Arginină g 1.463
Histidină g 0.95
Cistină g 0.254
Betaină mg 3.1
Valină g 1.149
Prolină g 0.889
Serină g 0.951
Fenilalanină g 0.924
Glicină g 0.991
Hidroxiprolină g 0.056
Triptofan g 0.231
Treonină g 0.987
Izoleucină g 1.082
Leucină g 1.873
Lizină g 2.039
Metionină g 0.606
Tirozină g 0.837
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.346
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.415
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.098
Acizi graşi trans (total) g 0.033
Colesterol mg 69
Macronutrienți
Apă g 73.62
Aport caloric / Energic total kcal 127
Lipide / Grăsimi (total) g 3.71
Proteine g 21.99
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.066
Fier mg 0.65
Fosfor mg 220
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.008
Potasiu mg 362
Seleniu µg 36
Sodiu mg 58
Zinc mg 1.86
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 58.5
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina D IU 14
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.51
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.13
Vitamina B12 µg 0.5
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.198
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.934
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.732
Vitamina B6 mg 0.742

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”