Carne de porc, proaspătă, muşchi, porţiune centrală (cotlet), cu os, doar carne slabă separabilă, gătită, prăjită în minim de ulei

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 172
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.765
Acid glutamic g 4.516
Alanină g 1.693
Arginină g 1.905
Histidină g 1.202
Cistină g 0.333
Betaină mg 4.3
Valină g 1.495
Prolină g 1.195
Serină g 1.234
Fenilalanină g 1.228
Glicină g 1.336
Hidroxiprolină g 0.103
Triptofan g 0.352
Treonină g 1.3
Izoleucină g 1.4
Leucină g 2.433
Lizină g 2.629
Metionină g 0.81
Tirozină g 1.171
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.028
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.059
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.597
Acizi graşi trans (total) g 0.026
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 62.17
Aport caloric / Energic total kcal 195
Lipide / Grăsimi (total) g 7.66
Proteine g 29.56
Minerale
Calciu mg 51
Cupru mg 0.118
Fier mg 0.99
Fosfor mg 268
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 378
Seleniu µg 43.7
Sodiu mg 99
Zinc mg 3.42
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 110.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.5
Retinol µg 3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.5
Vitamina A, IU IU 10
Vitamina A, RAE µg 3
Vitamina D IU 20
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.567
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.22
Vitamina B12 µg 0.8
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.395
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 9.667
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.357
Vitamina B6 mg 0.562

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”