Carne de porc, proaspătă, muşchi, zona de capăt a spatelui (cotlete sau fripturi), fără os, carne slabă cu grăsimi separabile,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 210
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.104
Acid glutamic g 3.436
Alanină g 1.288
Arginină g 1.449
Histidină g 0.915
Cistină g 0.254
Betaină mg 3
Valină g 1.138
Prolină g 0.91
Serină g 0.939
Fenilalanină g 0.935
Glicină g 1.017
Hidroxiprolină g 0.078
Triptofan g 0.268
Treonină g 0.989
Izoleucină g 1.065
Leucină g 1.851
Lizină g 2.001
Metionină g 0.617
Tirozină g 0.891
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.722
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.708
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.393
Acizi graşi trans (total) g 0.021
Colesterol mg 63
Macronutrienți
Apă g 73.16
Aport caloric / Energic total kcal 133
Lipide / Grăsimi (total) g 4.05
Proteine g 22.49
Minerale
Calciu mg 9
Cupru mg 0.069
Fier mg 0.55
Fosfor mg 247
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 354
Seleniu µg 36.7
Sodiu mg 63
Zinc mg 1.7
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 77.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Retinol µg 3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina A, IU IU 8
Vitamina A, RAE µg 3
Vitamina D IU 18
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.6
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 0.49
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.252
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.239
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.721
Vitamina B6 mg 0.6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”