Carne de porc, proaspătă, muşchi, zona de capăt a spatelui (cotlete sau fripturi), fără os, doar carne slabă separabilă,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet 210
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.133
Acid glutamic g 3.484
Alanină g 1.306
Arginină g 1.47
Histidină g 0.928
Cistină g 0.257
Betaină mg 3
Valină g 1.154
Prolină g 0.922
Serină g 0.952
Fenilalanină g 0.948
Glicină g 1.031
Hidroxiprolină g 0.08
Triptofan g 0.271
Treonină g 1.003
Izoleucină g 1.08
Leucină g 1.877
Lizină g 2.028
Metionină g 0.625
Tirozină g 0.904
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.099
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.413
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.906
Acizi graşi trans (total) g 0.007
Colesterol mg 63
Macronutrienți
Apă g 74.3
Aport caloric / Energic total kcal 121
Lipide / Grăsimi (total) g 2.59
Proteine g 22.81
Minerale
Calciu mg 9
Cupru mg 0.069
Fier mg 0.56
Fosfor mg 251
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 354
Seleniu µg 37.4
Sodiu mg 63
Zinc mg 1.72
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 78.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 16
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.61
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.17
Vitamina B12 µg 0.49
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.256
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.348
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.728
Vitamina B6 mg 0.611

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”