Carne de porc, proaspătă, spată întreagă, carne slabă cu grăsimi separabile, friptă la cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.114
Acid glutamic g 3.518
Alanină g 1.38
Arginină g 1.498
Histidină g 0.879
Cistină g 0.288
Betaină mg 3.1
Valină g 1.244
Prolină g 1.06
Serină g 0.961
Fenilalanină g 0.921
Glicină g 1.333
Triptofan g 0.278
Treonină g 1.036
Izoleucină g 1.051
Leucină g 1.837
Lizină g 2.071
Metionină g 0.593
Tirozină g 0.778
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 9.47
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.05
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.86
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 54.8
Aport caloric / Energic total kcal 292
Lipide / Grăsimi (total) g 21.39
Proteine g 23.28
Minerale
Calciu mg 24
Cupru mg 0.113
Fier mg 1.32
Fosfor mg 212
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.022
Potasiu mg 329
Seleniu µg 33.4
Sodiu mg 68
Zinc mg 3.71
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 80
Vitamina D (D2 + D3) µg 1.5
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 1.5
Vitamina A, IU IU 8
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 61
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.581
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.19
Vitamina B12 µg 0.8
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.329
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.991
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.6
Vitamina B6 mg 0.288
Vitamina C mg 0.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”