Carne de porc, proaspătă, spată întreagă, doar carne slabă separabilă, gătită, friptă la cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.35
Acid glutamic g 3.965
Alanină g 1.476
Arginină g 1.575
Histidină g 1.012
Cistină g 0.323
Betaină mg 3.4
Valină g 1.374
Prolină g 1.018
Serină g 1.046
Fenilalanină g 1.011
Glicină g 1.203
Triptofan g 0.322
Treonină g 1.157
Izoleucină g 1.186
Leucină g 2.032
Lizină g 2.278
Metionină g 0.671
Tirozină g 0.883
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.17
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.25
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.79
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 60.64
Aport caloric / Energic total kcal 230
Lipide / Grăsimi (total) g 13.54
Proteine g 25.33
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.124
Fier mg 1.5
Fosfor mg 221
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.026
Potasiu mg 346
Seleniu µg 37.4
Sodiu mg 75
Zinc mg 4.16
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 87
Vitamina D (D2 + D3) µg 1
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 1
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 39
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.628
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.25
Vitamina B12 µg 0.86
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.37
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.26
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.651
Vitamina B6 mg 0.317
Vitamina C mg 0.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”