Carne de porc, proaspătă, spată porţionată, carne slabă cu grăsimi separabile,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 2745
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.75
Acid glutamic g 2.858
Alanină g 1.071
Arginină g 1.205
Histidină g 0.761
Cistină g 0.211
Betaină mg 2.5
Valină g 0.946
Prolină g 0.756
Serină g 0.781
Fenilalanină g 0.777
Glicină g 0.845
Hidroxiprolină g 0.065
Triptofan g 0.223
Treonină g 0.823
Izoleucină g 0.886
Leucină g 1.54
Lizină g 1.664
Metionină g 0.513
Tirozină g 0.741
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.367
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.474
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.14
Acizi graşi trans (total) g 0.123
Colesterol mg 63
Macronutrienți
Apă g 68.34
Aport caloric / Energic total kcal 193
Lipide / Grăsimi (total) g 12.51
Proteine g 18.71
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.072
Fier mg 0.57
Fosfor mg 200
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 413
Seleniu µg 21.9
Sodiu mg 84
Zinc mg 2.15
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 64.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.8
Retinol µg 5
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.8
Vitamina A, IU IU 18
Vitamina A, RAE µg 5
Vitamina D IU 30
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.585
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.21
Vitamina B12 µg 0.57
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.246
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.518
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.017
Vitamina B6 mg 0.44

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”