Carne de porc, proaspătă, spată porţionată, doar carne slabă separabilă,

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 2745
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.895
Acid glutamic g 3.095
Alanină g 1.161
Arginină g 1.306
Histidină g 0.824
Cistină g 0.228
Betaină mg 2.7
Valină g 1.025
Prolină g 0.819
Serină g 0.846
Fenilalanină g 0.842
Glicină g 0.916
Hidroxiprolină g 0.071
Triptofan g 0.241
Treonină g 0.891
Izoleucină g 0.959
Leucină g 1.668
Lizină g 1.802
Metionină g 0.555
Tirozină g 0.803
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.638
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.712
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.206
Acizi graşi trans (total) g 0.045
Colesterol mg 62
Macronutrienți
Apă g 75.51
Aport caloric / Energic total kcal 120
Lipide / Grăsimi (total) g 3.77
Proteine g 20.26
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.073
Fier mg 0.62
Fosfor mg 219
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 427
Seleniu µg 24
Sodiu mg 90
Zinc mg 2.41
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 69.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.6
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.6
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 24
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.655
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.17
Vitamina B12 µg 0.55
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.272
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.828
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.113
Vitamina B6 mg 0.489

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”