Carne de porc, proaspătă, spată porţionată, doar carne slabă separabilă, gătită, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătit 191
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.475
Acid glutamic g 4.176
Alanină g 1.554
Arginină g 1.659
Histidină g 1.066
Cistină g 0.34
Valină g 1.447
Prolină g 1.072
Serină g 1.102
Fenilalanină g 1.065
Glicină g 1.267
Triptofan g 0.339
Treonină g 1.218
Izoleucină g 1.249
Leucină g 2.141
Lizină g 2.399
Metionină g 0.706
Tirozină g 0.93
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.98
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.2
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.3
Colesterol mg 95
Macronutrienți
Apă g 60.27
Aport caloric / Energic total kcal 228
Lipide / Grăsimi (total) g 12.62
Proteine g 26.68
Minerale
Calciu mg 9
Cupru mg 0.128
Fier mg 1.42
Fosfor mg 247
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.041
Potasiu mg 351
Seleniu µg 38.5
Sodiu mg 80
Zinc mg 4.07
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.9
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.9
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina D IU 36
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.578
Vitamina B12 µg 0.78
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.357
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.314
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.592
Vitamina B6 mg 0.41
Vitamina C mg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”